Укупно приказа странице

понедељак, 20. август 2012.

УТИСЦИ ЧИТАЛАЦА КЊИГЕ 'ПРАВОСЛАВЉЕ ОБАСЈАНО ЕВАНЂЕЉЕМ'

      За сами крај, ево и неколико утисака читалаца препоручене књиге. Из разлога заштитe приватности, уместо њихових имена стоје само иницијали, као и имена градова односно држава у којима живе:

    Помаже Бог! Ако бих морао у три речи да опишем свој духовни живот, овај опис би био апсолутно кореспондентан називу књиге коју држите у рукама. Брат Ивица у својој невероватној књизи не руши ни један сегмент православља, већ напротив само обасјава еванђелском светлошћу православну праксу и предање. (…) Оно што брат Ивица нуди у својој књизи није ништа ново, то је живо Еванђеље, без адитива. Живи Исус Бог и Господ управо онакав какав се и објавио свету. Онај исти Исус који је упозорио да чак и ако нам анђео са неба „благовести“ другачије Еванђеље не слушамо га. Таквих анђела било је пуно кроз векове, а има их и данас, баш као сто је упозорено у Писму. Драги моји православци, читајте Еванђеље и прихватите га срцем у целости. Будите обасјани Еванђељем, да се у вечности еванђелском радошћу радујемо Господу нашем заједно са Његовом Мајком, апостолима и свима светима.

Ваш брат православац обасјан Еванђељем. М. К. Крушевац

     „Православље обасјано еванђељем“ се дефинитивно може окарактерисати као лексикон, као упутство (не)православља и као историјска књига. Оно што се мени највише допало јесте тај историјски аспект, који је продубљен библијским стиховима. Често сам себи постављао питања зашто наши традиционални обичаји морају баш тако да изгледају, која је сврха, где је почетак а где крај. Одушевило ме је када сам у овом обимном делу наишао на одељке и наслове у којима је писац успео верно да пренесе порекло и значење свих тих традиционалних обичаја и да нама читаоцима отвори очи у сагледавању „истинитости“ које нам се сваки дан сервирају путем медија. Генерално ме је фасцинирала смелост и храброст писца да са оваквим штивом изађе у јавност.

„Православље обасјано еванђељем“ – уџбеник који мења живот!    В. Н. Ниш

       Никада нисам разумео зашто се у православљу неке ствари раде тј. верују, а када бих тражио на њих одговор наилазио сам на ћутање или на неке опречно површне одговоре. Ивицина књига ми је први пут појаснила све те „тајанствене ствари“, и помогла ми је да разумем суштину православља и то до самог његовог корена. Без претеривања, мишљења сам да је ово првокласни „апологетски приручник“ икада написан, и ову књигу би требао да има сваки онај ко је позван да ради са православним народом, јер му она може помоћи да разуме тај народ и дати му смернице како да боље моли и како да ефикас-није проповеда Еванђеље том народу (2. Кор. 4:3-4, Еф. 6:12). Ј.В. Србија Ова књига је дошла у моје руке на самом почетку одлуке да следим Христову науку. Информације које сам прочитао помогле су ми да разумем православну традицију у којој сам одрастао и шта учи Свето Писмо. Једноставност и јасноћа Ивицине књиге ми је помогла да схватим како и зашто се традиција са својим учењима увукла у исконску чистоћу Христовог пута. Зато бих ову књигу топло препоручио свим искреним људима који без предрасуда траже Бога.

М. Г. Црна Гора

      Књига „Православље обасјано еванђељем“ је књига коју би препоручио сваком ко искрено из срца тражи праву истину о Богу. Само истина може да ослободи човека од окова у којима се налази а који су наметнути од ненаучених људи који мисле да својим разумом и некаквим церемонијама могу надокнадити и учинити оно што Христово еванђеље по њима не може. Књига је добра јер нуди информације са обе стране тако да онај који стварно срцем тражи Бога може читајући ову књигу доћи до великих открића. Ова књига нуди човеку исправан пут до спасења, износи јасно на сунце све заблуде које су вековима биле водиља нашег народа који је заглавио у мистицизам и идолопоклонство, што их је и довело до оваквог стања у којем се налазе. Из ове књиге можемо видети да је Свето Писмо које ми данас имамо заиста истинита и веродостојна Реч Божија и да није „преправљана“ како то неки данас кажу и да она има силу у себи да мења човека.

В. Р. из Bad Vöslau, Аустрија


      СВАКО, КО СЕ УДАЉАВA И НЕ ОСТАЈЕ У НАУЦИ ХРИСТОВОЈ, НЕМА БОГА. КО       ОСТАЈЕ У НАУЦИ, ТАЈ ИМА ОЦА И СИНА. 

                                 Апостол Јован, Друга саборна посланица, стих 9 

1 коментар:

  1. Књига „Православље обасјано еванђељем“ представља својеврсни антидот или боље речено најбољи противотров од уједа идолопоклоничке змије која се руку под руку са лицемерном поповштином кроз векове полако уњедрила у Хришћанској науци још од времена ране Цркве. За сваког истински обраћеног Хришћанина једно овакво штиво представља само још један необориви доказ да се Истина Христовог Јеванђеља неможе сакрити од човека који вапи за Спасењем грешне душе своје.
    Религија је викала распни још тада пре 2000 година на Голготи када је Син Божји био прикован на Крст за наше грехе и безакоња. Она то чини кроз све векове и дан данас, ослепљена и људском традицијом и свакојаким паганистичким церемонијама уведеним у цркву.
    Књига брата Ивице Стаменковића нам сведочи и још једном нас уверава и храбри у вери Христовој да и поред све змијине лукавости Суверени Бог препун Милости и Љубави никада неће да дозволи да се Дело заступничке жртве Исуса Христа затре и баци у заборав као нешто од овога света – као дела људских руку, него да као дело Божје остане и вечно живи и род доноси и царује како на Небу тако и на земљи у срцима оних који верују и који ће веровати.
    Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити. Гал. 5:1
    Ефес. 2:8-10. 2 Тим.1:8-9

    Д.Станковић Ниш

    ОдговориИзбриши